למי מגיע החזר שהתקבל מחנות בחו"ל

שלום רב . אשתי קנתה בחנות מחו"ל דרך האינטרנט בגדים עבור שכנתה שביקשה שתקנה לה בשביל חברה שלישית , בגלל טעות במחשבי החברה זוכה חשבוננו בכל סכום הקניה , שוחחנו עם נציג מהחברה ואמר לנו שכיון שהכל ממוחשב אין צורך להחזיר את הסכום והם מודעים לאפשרות של טעויות מעין אלו, השאלה למי מגיע סכום הזיכוי.

תשובה:

שלום רב,

הסכום מגיע לך ראה שו"ע קפג ז  אמנם אם הבגדים הגיעו ישירות לקונה את לא יכולה לתבוע ממנה את הכסף כיון שלא חויבת (אלא אם כן חייבו וירד מהחשבון ורק אח"כ זיכו) אבל אם הבגדים הגיעו אליך את יכולה לזכות בהם ולמכור אותם לקונה .