לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

לפני עיור בקניית דירה

ארבעה אחים ירשו דירה הם מעמידים אותה למכירה ומבקשים 2100000 ש"ח. (אחד האחים הוא המוציא והמביא במכירת הדירה).
קונה הציע לשלם 2000000 ש"ח והמוכרים סירבו. כעת הקונה מציע לאח המטפל במכירה שהדירה תימכר ב2000000 ש"ח, אולם אתה תקבל ממני עוד 25000 ש"ח מהצד- כשכר על הטיפול במכירה, כך שאתה את חלקך תקבל באופן מלא.
האם הדבר מותר או שיש בזה איסור 'לפני עוור' של גזל מהאחים האחרים ?

תשובה:

שלום רב,

ברור שהדבר אסור.

מעבר לחוסר ישרות של האח הזועק לשמים. האח אמר שהוא לא מסכים למכור את הדירה בפחות משתי מיליון מאה, ועתה לאחר שיקבל את חלקו, הוא חוזר לאחים שלו, ומסביר להם שכדאי למכור בשתי מיליון בלבד….

בנוסף, אני לא יודע מהו המחיר של הדירה. אבל דבר אחד ברור לי שיש קונה ב2.025.000 ש"ח שהרי הוא מסכים לרכוש את הדירה במחיר הזה. והאח המטפל אומר לאחים שלו שיש קונה רק ב2000000, ולמעשה הוא מעוות את השליחות שלו, ויתכן מאד שמלבד העובדה שהדבר אסור, יתכן שהמכירה כלל לא חלה. שהרי במקרה שהקונה יודע שהמוכר הוא בסך הכל שליח, אם הוא עיוות בשליחות השליחות בטלה.