רכוז קניה של שני אנשים לחסוך דמי משלוח

שאלה:

אדם שמעוניין לרכוש חפץ אך ע"מ לחסוך בדמי המשלוח הוא עושה הזמנה מרוכזת עם חבר כשבחברה זה נרשם כהזמנה אחת ושולחים לכתובת אחת וגובים תשלום אחד אלא שלאחר מכן המקבל מעביר לחבר את חלקו בהזמנה ומקבל את התשלום. האם אריך למעבד הכי? האין זה נחשב להטעיית המוכר שאילו ידע שמדובר בשני הזמנו היה גובה דמי משלוח עבור שניהם?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לקנות קייה מרוכזת ולחסוך הוצאות משלוח, אלא שאם יש תנאי שלא לצרף לקוחות – אסור. אך כל עוד לא הותנה מותר. ולא ניתן לומר שיש אומדנא ברורה שהמוכר לא מסכים, מאחר ויתכן שאדרבה המוכר מעוניין שיצטרפו עוד לקוחות, ובכך מרוויח שקונים ממנו בסכום גבוה. ויש לו הנאה שהאחד מביא אליו עוד לקוחות.

בהצלחה.