התנהגות בממון הזולת

שאלה:

שלום וברכה קבלן בניין שנשלח ע"י בעל הבית לקנות דברים עבור השיפוץ , עליו לקנות אמבטיה במקום שהוא רגיל לקנות עולה 1200 ש"ח , במקום אחר אותו המוצר עולה 800 ש"ח האם עליו לקנות דווקא במקום הזול או שיכול לקנות היכן שרגיל מה הדין והאם עליו לנהוג לפנים משורת הדין

תשובה:

שלום וברכה,

הקבלן שליח ופועל של בעל הבית, ועליו לפעול בצורה הטובה ביותר עבור בעל הבית. ולכן אם ניתן להשיג במקום זול, ללא טרחה מרובה – בהתאם לרווח הכספי, חייב הקבלן לקנות את המחיר הזול, ולהרוויח לבעל הבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קפב סעיף ב – ג. שם מבואר ששליח שקנה ביוקר המקח בטל, ואם לא הודיע הוא שליח המקח קיים, והדין יהיה בין השליח למשלח.