קבע להשכיר דירה והתברר שבן זוגה אינו יהודי אם יכול לחזור בו

בס"ד

ראובן פרסם את הדירה שלו להשכרה התקשרה בחורה יהודיה הלכה וראתה אמרה שרוצה את הדירה וראובן הסכים וקבעו לסגור חוזה לזמן מסויים כשביקש פרטים של הבעל/בן זוג לחוזה אמרה שזה בן זוג והתברר שזה ערבי(לצערנו) רוצה לחזור בו ולא להשכיר לה את הדירה ולהגיד לה את הסיבה האם אפשרי?
תודה

תשובה:

שלום רב,

מותר לו לחזור בו ואין בזה משום מחוסר אמנה (ראה שו"ע חו"מ סי' רד סעי' י'), משום שאין הוא רוצה להשכיר דירה לשאינו יהודי משום שיש בזה בעיה הלכתית. הן מחמת דין לא תחנם. וגם מן הסתם השכנים מאד יכעסו עליו, בהרבה מקומות, השכנים מאד לא רוצים. וגם לומר לה אין כל בעיה אדרבה שיאמר לה שאינו רוצה לא בגלל היותו אינו יהודי, אלא דווקא בגלל שהוא לא רוצה להשכיר דירה לנערה שמפנה עורף בעמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אכן צודק לגבי איסור לא תחנם. אבל ברור שהוא יכול לחזור בו ואין בזה מחוסר אמנה, בהרבה מאד מקומות, מקפידים שלא להשכיר להם דירות, בעיקר בגלל השכנים.