מוכר שהבטיח שישמור את המוצר ללקוח

שאלה:

אדם פרסם מוצר למכירה,בהתכתבות הודעות סיכמנו כי המוצר יישמר לי,עד יום למחרת,ולאחר מכן יוכל למכור לאדם אחר,אך לאחר מספר שעות באותו יום שולח לי המוכר כי קדם אותי אחר וקנה אע"פ שהובטח בפירוש כי יישמר,האם עשה כהוגן? תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אם סוכם בצורה החלטית ששומר את המוצר עבורך, כדי לתת לך את הזכות לקנות, חייב המוכר לעמוד בדיבורו מדין מחוסרי אמנה. ואם לא היה סיכום סופי אין איסור למכור לאחרים. גם כאשר סוכם סופית ולא עמד בדבריו אין על כך חיוב פיצוי ממוני, אלא שעבר על דבריו ונהג שלא ביושר.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הכוונה צורה החלטית..זה התכתבות:
    [28.10, 12:23] אני : אני יכול להחזיר לך תשובה מחר?
    [28.10, 12:23] אני: תן לי יום לחשוב
    [28.10, 12)הוא‬‏: כל הקודם זוכה אבל אחכה בכל זאת. מאיפה אתה
    המשך התכתבות….
    [28.10, 12:28] אני: אז לא הבנתי אתה שומר לי את השולחן עד מחר…שאני אדע
    [28.10, 12:36]הוא: כן בע׳ה
    המשך התכתבות…
    [28.10, 16:50] הוא‬‏: מצטער אבל בא מישהו בנתניה ולקח. סליחה אם ציערתי התעקש מאוד