משכיר שסיכם עם לקוח שישכיר לו את הדירה

שאלה:

שלום לרבנים אדם שבדיבור קבע עם פלוני שהוא ישכיר לו דירה האם יכול לבטל? תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

סיכום בדיבור מחייב משום 'מחוסרי אמנה'. ולכן משכיר שסיכם בדיבור שישכיר את הדירה לפלוני חייב לעמוד בדיבורו.

האיסור נאמר רק אם הדיבור היה סופי, והתרצו הצדים על המחיר ועל שאר התנאים.

בהלכה הוזכר אופו שניתן להקל ולחזור מדיבורו ולא יהיה את האיסור של מחוסרי אמנה, במקרה של 'תרי תרעי' ויש לבדוק כל דבר לגופו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן רד.