ערלה בהעברת עץ

שלום
נטעתי עץ נקטרינה בערך בחדש סיוון שלפני השמיטה האחרונה.
המוכר אמר לי שהעץ בן שנתיים.
האם מותר לאכל מהפירות כעת?
תודה רבה

תשובה:

כדי שלא תזדקקי למנות שוב שנות ערלה לעץ הזה, יש לעקור אותו עם גוש גדול בו לפי חוות דעת המומחה הוא יכול להתקיים עד שיקלט שוב באדמה, שכן אם יש הפסקה ביניקה הוא נחשב כנטיעה חדשה. אני לגמרי לא בטוח שזה מה שהיה לך, מדובר בכ50 ליטר אדמה….

בהצלחה רבה!

מקורות:

ראה חזון איש ערלה סי’ ב ס”ק י – יב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לא ברור לי כל כך,זה עץ צעיר שנשתל במעין שק יוטה סגור והתקיים בו והעברה היחידה שהיתה לו, זה לאדמה עם כל הגוש שהיה בו ושם המשיך להתקיים. קודם ינק מאותו שק וגם באדמה הוא עבר עם כל התכולה(לכתחילה לא היה בו 50 ליטר אז איך יעבור עם כמות כזאת??).תודה