דבר חריף בכלים שאינם בני יומם

שלום רב
בצל שנחתך בסכין בשרית שאינה בת יומא האם ניתן לטגן במחבת חלבית שאינה בת יומא מאכל פרווה
תודה

תשובה:

לא. החומרא של דבר חריף היא שאין מושג של אינו בן יומו, ממילא יחשב כאילו חתכת בסכין בת יומה וטיגנת במחבת בת יומה, והכל צריך הכשרה. הגר"ע יוסף ציין שלדעת השו"ע בסי' צה לכאורה יש להקל בזה, אבל ודאי לכתחילה גם לספרדים יש להחמיר, ראה בן איש חי פ' קרח שלא התיר אפילו בדיעבד אלא במקום הפסד מרובה. לאשכנזים אין חולק שזה אסור, כמבואר ברמ"א שם.