תפילה במנין בצבא

שלום הרב
אנחנו בשירות הצבאי לפעמים קורה שיש אחד ששומר בשער והוא יכול מבחינת הצבא להתפלל איתנו
האם עדיף שנתפלל בבית הכנסת או שנתפלל איתו בחצר שהיא לא מקורה שבה שתי מחיצות והשתיים האחרות הם צורת הפתח
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

נראה לי שעדיף שתתפללו בבית הכנסת. מעבר לשאלה העקרונית, האם הציבור רשאי או צריך להפסיד ממעלת התפילה בבית הכנסת כדי שהשומר יוכל אף הוא להתפלל במנין, מה שבהחלט לא נראה לי [השומר הוא אנוס והוא עוסק בדבר מצוה ופטור מתפילה במנין, ממילא אין סיבה שהמחוייבים בכך לא יקיימו תפילה כהלכתה], נראה לי שבמיוחד בצבא יש לשים דגש מאוד חזק שהתפילות יעשו כסדרן בצורה הכי מרוממת וישיבתית ומהודרת, אחרת מפסידים הרבה מהמעלות הרוחניות שלנו. חיי הצבא עשויים לשחוק מאוד את האוירה הדתית וצריך לעשות הרבה השתדלות כדי לשמור על הרמה הדתית בה הייתם קודם הגיוס. אין להשוות תפילה בבית כנסת מסודר לתפילה בחצר רועשת או שאינה רועשת אבל עם הרבה מפריעים אחרים, ציפורים מצייצות רעשים וכו'….

בהצלחה רבה!