סכין ספק חלבי בדבר חריף

שלו' וברכה.מועדים לשמחה. סכין של פסח-שלא השתמשו בו כל השנה, שלא זוכרים בדיוק אם הוא פרווה או חלבי, האם אפשר לחתוך איתו בצל בשביל תבשיל בשרי?תודה רבה.תזכו למצוות

תשובה:

שלום רב

מספק לספרדים יש להקל, כיון שבלאו הכי הורה הגר"ע יוסף שעיקר דעתו של השו"ע היא שאין להחמיר בדבר חריף באינו בן יומו, ואף שהמנהג להחמיר אם לא בהפסד מרובה כמובא בבן איש חי פ' קורח, במקום ספק יש להקל, אולם לאשכנזים נראה להחמיר לכאורה.

חג שמח.