שלום רב,
ברשותי כלי להכנת חביתיות ששימש להכנת תבשיל חלבי. הכלי אינו בשימוש כלל למעלה משנה.
האם מותר ותחת אילו תנאים להפוך את הכלי לבשרי ולבשל עליו בשר?
תשובה:
שלום רב.
לכתחילה נהגו [בעיקר בני אשכנז] שלא להעביר כלים מחלבי לבשרי ולהיפך כדי שלא יבואו לידי טעות. אולם, כלי שלא בא לידי שימוש שנה תמימה ניתן להופכו לחלבי ולהיפך.
מקורות:
ראה שו”ת מהרש”ם ח”ב סי’ רמא, ודרכי תשובה יו”ד סי’ קכא סעי’ כט. כמו כן הקל המהרש”ם שם, במידה והכלי יוחד זמן מסויים לשימוש פרווה להגעיל אותו לאחר מכן לשימוש חלבי.