עירוב מים ביין של קידוש

שלום

ראיתי שיש שלפני הקידוש, לאחר שטיפת הכוס במים, שופכים את המים שנשארו בכוס לבקבוק היין/מיץ ענבים, ואז ממלאים את הכוס מהבקבוק.
האם יש לזה מקור?
מה העניין בזה?
זה נוגע רק לקידוש?

תודה

תשובה:

שלום רב

אין כל טעם לשפוך מים לתוך היין, ראשית יינות שלנו הם חלשים ואינם צריכים מזיגה במים כמבואר בשו"ע בסי' רעב, ושנית, גם אם היו צריכים מזיגה הטיפות האלו לא היו עושים את זה… יש בזה גם קצת נזק אם מדובר במיץ ענבים, שכן לדעת הגרי"ש אלישיב מים רק מקלקלים את המיץ ענבים ובאופנים מסוימים הוא מאבד את ברכתו. ואף שלא נהגו כדבריו, ודאי אין טעם לכתחילה לערב מים.