פסיק רישא דלא ניחא ליה באיסור דרבנן

כבוד הרבנים שליט"א
שלום רב
שערי בית הכנסת (חו"ל) מחוברים למערכת התראה ואזעקה, בשבת האזעקה מנוטרלת, אך על צג הבקרה עם פתיחת השער מופיע מספר דיגיטלי, מה הדין?

תשובה:

שלום רב

כיון שבהכרח כך יקרה ואתה יודע שכל פתיחה נרשמת, אף שלא ניחא לך בכך, הוא בכלל פסיק רישא דלא ניחא ליה שאסורה להלכה בשבת, ואף שמדובר בכתיבה שאינה מתקיימת שאסורה רק מדרבנן, החמירו הרבה פוסקים גם בפסיק רישא דלא ניחא ליה בדרבנן, וראוי לנטרל גם את הרישום הזה.

מקורות:

ראה כאן כאן, וכאן.