גיזום גדר חיה ששתל שכן בין שתי חצרות

אני גר בבית פרטי והשכן הגובל איתי שתל לאורך הגדר המשותפת גדר חיה שפולשים לחצר שלי וכל חודש צריך לגזום.
פניתי לשכן והסברתי לו שאינני מעונין בגדר החיה וזה מאוד מפריע לי. בקשתי שלפחות יבוא ויגזום. הוא מסרב וטוען שזה לא הצד שלו. מה הפתרון מבחינה הלכתית.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

השכן ששתל את הגדר החיה חייב לגזום על חשבונו לפי הצורך. או לחלופין לעקור את הצמחים. ככל שהגדר הקיימת אינה מונעת מלהסתכל מחצר אחת לשנייה, יש להגביה אותה עד לגובה 1.92 מטר.

מקורות:

כאשר אדם נוטע עץ בחצרו הפרטית והענפים מפריעים לנוף, אין הנוטע חייב לגזום. עיין בתשובה כאן, כאן וכאן. אבל, במקרה זה, מאחר והגדר החיה היא במקום המשותף לשני השכנים, ניתן למנוע מלעשות כל שינוי הגורם לנזק. כמו כן, מאחר והגדר החיה היא על הגבול ממש ומיד נכנסים ענפים לתוך חצר השני, יש לראות בנזק כ'גירי דיליה'. עיין קצות סי' קנה סק"ד.