מעבד מזון פרווה לשימוש בבשר קר

האם מותר לטחון כבד קצוץ קר במעבד מזון פרווה, ואח"כ לרסק בו ירקות, ואפילו בצל וזה יישאר פרווה?

תשובה:

שלום רב

מאכל בשרי קר אינו מבליע ומפליט, אולם צריך לראות היטב שלא נשאר כלום בין החריצים של הסכינים וכו'. לגבי בצל, יש לשים לב כמובן שהוא נחתך בסכין פרווה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ברצוני להעיר ב' הערות.
    א. על מה שכתבתם שניתן להשתמש בדבר קר. כידוע כתב הש"ך סי' צ"א סק"ג שזה רק באופן עראי אך לא בדבר קבוע, ומתשובתכם נראה שמותר תמיד.
    ב. על מה שכתבתם לענין בצל 'בתנאי שלא נחתך בסכין בשרי' . אין הדבר מוסכם אלא תליא בפלוגתת המג"א סי' תנ"א ואבן העוזר יור"ד סי' צ"ו. ולדעת אבן העוזר אף אם נחתך בסכין בשרי אין חשש ויוכל להשימו במכונת הריסוק. וכן פסק הש"ך ריש סי' קכ"ב. אמנם המשנ"ב סי' תנ"א סק"צ הכריע להחמיר כדעת המג"א, אך הרבה פוסקים מקילים בזה.

  2. א. הש"ך מדבר על כלי של איסור או כלי חלבי, לא על כלי פרווה, זו כבר חומרא יתירה.
    ב. ברור מאליו ויש בענין זה תשובות רבות באתר, ואנו נוהגים לצדד לקולא על פי שו"ת מהרש"ג ועוד, אבל כאן השואל מדבר לכתחילה האם מותר לקצוץ איתו בצל, ובודאי לא נכנס למחלוקת הפוסקים הזו לכתחילה.