תפילת יום כיפור קטן

שלו' וברכה.
האם מותר להתפלל תפילת יום כיפור קטן בלי להתפלל מנחה (אלא להתפלל מנחה בנפרד לפני או אחרי) או שהסמיכו את תפילת יוכ"ק דווקא לתפילה?

תשובה:

שלום רב

תפילת יום כיפור קטן, אלו סליחות ופיוטים שטובים בכל עת ובכל שעה, ואין חיוב לאומרן בסמיכות לתפילת המנחה בדוקא. אולם הקדיש תתקבל הנאמר בסוף שייך לתפילת מנחה ואין לאמרו אם לא התפלל מנחה.

שיתקבלו התפילות!

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם מותר לי לשאול, היכן המקור שלא אומרים קדיש תתקבל אם לא מתפללים מנחה ?
    מדוע באמירת סליחות בחודש אלול כן אומרים קדיש תתקבל ?
    אני מחפש מקור להלכה זו.
    בתודה מראש

  2. קדיש תתקבל נאמר תמיד רק במקומות שתיקנו לאומרו. רק קדיש דרבנן הנאמר אחרי לימוד תורה אין לו גדרים ברורים. לכן כיון שכאן הקדיש נאמר מחמת הנחה ולא מחמת הסליחות, נראה שאין לומר במקום שלא תיקנו חכמים. ראה משנה ברורה בתחילת סי' נה שאין להרבות בקדישים במקום שאין חיוב, וידועים דברי ס' מנוחה וקדושה לתלמיד הגר"ח מוולוז'ין שקדיש לבטלה הוא כמו ברכה לבטלה [יש חולקים, אבל אין להכנס לחשש זה].