שניצל בשרי שחומם בתנור חלבי

הכנתי פיצה בתנור ואחרי כמה ימים חיממתי שניצל בלי לנקות את התנור האם צריך להכשיר את התנור ואם כן איך והאם יהיה מותר לאכול את השניצל

תשובה:

שלום רב

בלי ספק יש להכשיר את התנור. מה שצריך לעשות, הוא לנקותו היטב עם חומרי ניקוי, ולאחר 24 שעות שהיה ללא שימוש, להפעילו על חומו המירבי חצי שעה – 40 דק' ואז הוא כשר כבתחילה. לגבי השניצל, אף שאם כרגע נראה שהתנור נקי היה מקום להתירו, ההנהגה המקובלת היא לאסור, מחשש שמא היו שם שיירים, וכמו כן חוששים שגם תנורים שלנו יש בהם "זיעה" ולא רק "ריחא", ומשום כך אין לאוכלו ויש להשליכו לאשפה.

מקורות:

ראה שו”ע יו”ד סי’ צז סעי’ ג, וקח סעי’ א, וע"G בקובץ מבית לוי ח”ג עמ’ כא לגבי חלות שנאפו בתנור חלבי, שאם התנור לא נוקה לאחר אפיית החלבי יש להמתין 6 שעות לאחר אכילת הבשר כדי שיהיה מותר לאוכלן! וע”ע שו”ע סי’ צב סעי’ ח.