המתנה 6 שעות לאחר אכילת רוטב בשרי

שלום רב, ותזכו למצוות!!

אם אדם לקח אורז בכף שמלוכלכת ברוטב של עוף הוא אינו צריך להמתין 6 שעות.
מה הדין אם הוא שופך בכוונה תחילה מעט רוטב של עוף על האורז, למה שלא יהיה לזה גם דין של תבשיל של בשר?

תשובה:

שלום רב

בלי ספק הוא חייב להמתין 6 שעות. מה שאמרו לגבי כף מלוכלכת הוא שכיון שלא היתה כוונתך כלל לאכילת הבשר לא תיקנו חכמים להמתין 6 שעות, אבל כאשר אדם אוכל מעט רוטב בשרי על האורז ודאי הוא חייב להמתין 6 שעות כנדרש.