פסיעה לתוך ד' אמות של חברתה המתפללת שמונה עשרה

שתי שאלות:
1.אני רוצה לדעת אם מותר לי לאכול את ההשגחה הזאת,כתוב לי על הממתק בהשגחת אשר יעקב וועסטהיים שליט"א ובהשגחת הרבנות הראשית לישראל
2.כשאני מתפללת יש חברה שמתפללת לפני , האם מותר לה בסוף התפילה ליפסוע לפני,כי אם היא תחכה עד שאני אפסע יקח הרבה זמן(משום שלוקח לי זמן להתפלל,והיא מתפללת מהר,וכשאנו מתפללות אני קרובה אליה מאוד בערך שתי רצפות קטנות לפני).

תשובה:

שלום רב,

  • הכשר זה הוא מצוין.
  • אסור לעבור כנגד המתפלל לכן אסור לה לפסוע לתוך ד' אמותיך בשעה שאת עדיין בתפילה. [ראה בספר ארבע אמות של תפילה פרק ז' הלכה ח' שכתב שבתפילת ערבית של אישה שאינה חייבת להתפלל מעיקר הדין מותר לעבור בתוך ד' אמותיה].

לכן מן הראוי שאם את מאריכה בתפילה שתמצאי מקום אחר להתפלל גם כדי שלא יעמדו חברותייך לפנייך, וגם כדי שלא להכשילן.

הרבה הצלחה