האם מותר להתחתן בל"ג בעומר?

מותר להתחתן בלג בעומר השנה?
אשמח לשמוע תשובה מפורטת

תשובה:

שלום רב,

מנהג האשכנזים, בארץ ישראל, שאין עושים חתונה מפסח ועד ר”ח סיון, ואולם ביום לג בעומר עצמו עושים חתונה, אבל רק בליל ויום ל"ג בעומר ולא בליל ל"ד בעומר וכמו שביארנו כאן, ומנהג הספרדים לעומת זאת שאין עושים חתונה אלא מיום ל"ד בעומר בבוקר ואילך (ורק בשעת הדחק מקילים לעשות גם בליל ל"ד וכמבואר בחזון עובדיה (פסח, הל’ ספירת העומר סעיף ל’ ואילך), וראה שם שכתב שהדבר תלוי בחתן ולא בכלה, שאם החתן ספרדי והכלה אשכנזיה אין לעשות החתונה אלא ביום ל"ד בעומר, וכשהחתן אשכנזי אין לעשות החתונה אלא ביום ל"ג בעומר.

הצטרף לדיון

13 תגובות

  1. כבוד הרב, מה הטעם לזה? אם לא מסתפרים עד לג בעומר בבוקר, מדוע שיהיה מותר להתחתן בליל לג בעומר?
    ואם מסתפרים מ-לג בעומר והלאה, מה ההיגיון שיהיה אסור להתחתן?
    הרי כל אלו מנהגים ולא מדין הגמרא.

  2. האמת שבאמת אין חילוק, ואותה מחלוקת הנזכרת בנישואין היא גם בתספורת ראה משנה ברורה תצג יא, ואדרבה דעת האליה רבה להחמיר בנישואין יותר מתספורת, וכנראה השתרש המנהג להקל כשיטת המקילות בלילה דוקא לענין נישואין, כיון שהצורך גדול יותר והיא שעת הדחק, קשה למצוא אולם וכו', ומי שלא מתחתן בל"ג בעומר למנהג האזכנזים ממתין עד לאחר שבועות, וגם מצוה יש בדבר וכו'.

  3. שלום רב,
    במידה ואני ספרדי ואנו נוהגים שאפשר להתחתן מל"ד בעומר ואילך, וארוסתי אשכנזיה שאצלם נהוג לא להתחתן עד ר"ח סיון, האם מותר לנו להינשא לפני ר"ח? לצורך העניין, 121.5, הגם שזה ערב יום ירושלים (במידה והחופה אחרי השקיעה). תודה