צביעת בתי התפילין

שלום לרב,
אם נתקלף קצת צבע מבתי התפילין ועכשיו ישנם כתמים שאינם שחורים האם זה מעכב?
בתודה מראש.

תשובה:

שלום רב

לדעת הגר"א ועוד מגדולי הפוסקים צביעת הבתים בשחור היא הלכה למשה מסיני ומעכבת בכשרות התפילין, כך שיש לצבוע את אותם מקומות ולומר קודם לכן "לשם קדושת תפילין". הצבע צריך שיהיה עשוי מדברים המותרים באכילה, רוב הצבעים עשויים מחומר כימי וזה בסדר, ואבל המומלץ הוא לצבוע בצבע המיוחד לכך, כך יודעים בבירור שאין בזה חומר מבהמה טמאה וכדומה.