תפלה לפני הנץ או לאחר העבודה?

אני עובד בבוקר בהסעות ויש לי שתי אופציות להתפלל או לפני העבודה אבל לפני הנץ או אחרי העבודה לפני סוף זמן תפלה, מתי יותר עדיף להתפלל?

תשובה:

שלום רב

עדיף להתפלל לפני הנץ מלהתפלל לאחר סיום העבודה, אף שהוא בתוך זמן תפילה.

מקורות:

הוראת הגרי"ש אלישיב כמובא בס' תפילה כהלכתה פרק ג הערה סג.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשאצלך זו הפרנסה קשה להגדיר את זה כדבר מצוה, וכמו שמצינו לגבי תגרים המוכרים תפילין, שאם כוונתם לפרנסה אין בהם דין עוסק במצוה פטור מן המצוה. כמובן זו מלאכת קודש אבל עדיף להתפלל קודם.