מגוון שאלות

שלום כבוד הרב,

כמה שאלות:
1) האם מותר להשתמש בטלפון של העבודה ללא רשות כאשר יש חבילה של שיחות ללא הגבלה ככה שזה לא משנה.. ?

2) אם נגיד אני בסימן רמט באו"ח.. איך אני מוצא שו"תים שמדברים על הנושא..? אני לא אלך שו"ת אחרי שו"ת ואחפש בתוכן העניינים נכון?

3) איך אני יודע מתי רש"י פוסק הלכה ומתי הוא רק מפרש?

זהו. תודה רבה הרב מראש :)

תשובה:

שלום רב

  1. הבוס אינו מקפיד על כך, ובלבד שזה לא נעשה על חשבון זמני העבודה, שבזה אפשר רק באופן נורמלי כפי המקובל, לצורך וכו'.
  2. כמובן שלא. באופן כללי אין סיבה לחפור בשותי"ם, תלמד טוב את הטור בית יוסף שו"ע ונושאי כליו משנה ברורה וכדומה תשנן טוב, ולאחר מכן תעיין בספרי פוסקי זמנינו כמו שמירת שבת כהלכתה ארחות שבת וכדומה, ותמשיך הלאה.
  3. רש"י בכל דבר מתכוין לאמיתה של תורה, אלא שצריך לשים לב, שהרבה פעמים פירושו אמור לפי ההווה אמינה בגמרא ולא לפי המסקנא! כך שלאחר לימוד הגמרא היטב תוכל לדעת זאת בבירור.