בדיקות בהריון

שלום לכבוד הרב.
אני בהריון שני , ומאחר ולא ביצענו בדיקת דור ישרים לפני החתונה , הרופאה המליצה לי לעשות בדיקת שקיפות עורפית (בדיקה ע"י אולטרסאונד, לא פולשנית בשביל לגלות מומים בעובר) האם מותר לעשות או עדיף לוותר?

תשובה:

שלום רב,

כן. מותר לעשות. אין סיבה לוותר, מדוע לא להיות רגועה?

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא רגועה בגלל שלאחרונה שמעתי כל מיני סיפורי זוועות על ילדים שנולדו עם מומים ממש מוזרים, וגם בגלל שהרופאה אמרה שזה לא בסדר שלא עשינו בדיקת דור ישרים.

  2. אין מה לחשוש, נכון שלכתחילה צריך לעשות בדיקת דור ישרים, אבל שימי לב שסטטיסטית אחוז הילדים הפגועים הוא אפסי והיה אפסי גם לפני שנערכו בדיקות אלו. אין מקום לדאגה, בעזרת ה' תזכו לבנים ובנים בריאים בגופם ובנפשם ותדעו רק נחת ושמחה כל הימים!