טיפול רפואי לכהן בבית חולים

שלום לכבוד הרב
אני כהן עברתי תאונה דרכים יש לי כרגע גבס ברגל הייתי מאושפז בבית החולים בזמן האישפוז היה בבית החולים אזהרה לכהנים של נפטרים
האם אני כרגע טמא מת מה עלי לעשות וגם אחרי שיוציאו לי את הגבס ובשבוע הבא יש לי טיפול אחרי ניתוח האם אני יכול להיכנס בזמן שיש אזהרה מכון שאני טמא מת ועלי לעבור טיפול

תשובה:

שלום רב

טומאת מת אינה ניתנת לטהרה בזמנינו שאין לנו אפר פרה אדומה. באופן כללי כל כהן הוא בחזקת טמא מת, שהרי כשנולד שהה בבית חולים לפחות יומיים ומן הסתם היו אז מתים בבית החולים…

להלכה כתבו הפוסקים שגם חולה שאין בו סכנה רשאי להכנס לטיפול רפואי בבית חולים, ובלבד שיברר שאין שם טומאה בשעה שנכנס [אם ניתן לברר זאת, וזאת מכמה טעמים, ראשית יש סוברים שטומאה העוברת מחדר לחדר אינה אלא מדרבנן, ויש סוברים שטומאת כהנים בזמן הזה אינה אלא מדרבנן, ויש סוברים שטומאת כהן למי שכבר טמא טומאת מת אינה אלא מדרבנן, ומשום כך ניתן להקל כסברא שנאמר שחזקת החולים לחיות ולא למות, וממילא הוא רשאי להניח שלא ימות שם אדם בדיוק בתוך כדי שהותו. אלא שלכתחילה אם ניתן לסגור את דלת החדר בו הוא מאושפז – דיף.

מקורות:

ראה ציץ אליעזר חט"ז סי' לג. וע"ע קובץ מבית לוי ח"ט מאמרו של הגרי"מ שטרן.