ספרי קודש מתחת המיטה / זמן הלל בחנוכה / כשרות בפירות וירקות

שלום הרב,
מתחת למיטה שלי יש מקום לאחסון מתחת למזרון(מתחת לשטח שהמזרון מונח שם) האם מותר לי לאחסן שם ספרי קודש(טענית יש 2 כיסויים)

בחנוכה מותר לומר עד שקיעה הלל?או שזה מוגבל עד חצות(סוף זמן תפילה)?

האם יש חובה להפריש ירקות שקונים בחנות בהכשר רבנות?
תודה

תשובה:

שלום רב

  1. במשנה ברורה בסי' מ ס"ק יג הביא מחלוקת לגבי ספסל שיש תחתיו תיבת איחסון אם מותר להניח שם ספרי קודש ולשבת על הספסל, וציין שמעיקר הדין גם לדעת המחמירים, אם יש אויר טפח בין הספר לספסל מותר, אלא שבעל נפש יחמיר גם בזה, ונראה שאין הבדל לענין זה בין ספסל למיטה.
  2. עד השקיעה.
  3. קשה לומר שיש חובה להפריש שהרי יש שם הכשר. אלא שכדאי להדר ולהפריש, כל זמן שאין לחנות כשרות מהודרת. פירות לא ניתן לקנות בגלל בעיה של שביעית או ערלה.