מקום הדלקת נרות חנוכה

שלום וחנוכה שמח .
אני גר בדירת גן עם גדר סביב אך החצר לא משמשת 100% לדיורין .
לכן אני מדליק שתי חנוכיות אחת בפתח החצר ואחת בתוך הבית על השולחן שם יושבים כל המשפחה מביטים בנרות, שרים ,אוכלים ושמחים .
על איזה חנוכיה אני אמור לברך ?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב

אם מדובר בחצר מרוצפת פרטית שאתם אוכלים שם לפעמים בקיץ וכדומה, אתה יכול בשקט להדליק בפתח החצר, אם זו יותר גינה מחצר, יש לברך על החנוכיה בבית, אבל לא הייתי מדליק אותה על השולחן אלא בחלון או בסמוך לו, באופן שרואים את הנרות בחוץ, שכן עיקר מצות פרסומי ניסא היא לבני רשות הרבים.

חנוכה שמח.