דיבר בטעות באמצע שמונה עשרה

אני שולח שוב כי לא קיבלתי לידיעתי אי מייל אישור שהבקשה נתקבלה.אמרתי בטעות בשמונה עשרה של חנוכה אלוקינו ואלקי אבותינו ( יעלה ויבא) ובגלל שזה שם קדוש מייד תיקנתי ואמרתי בשכמל״ו וכמובן שזה טעות. מה הדין בהכנסת מילים שכלל לא קשורות בטעות בשמונה עשרה כגון אב שאמר לבנו ״שקט״ וכולי

תשובה:

שלום רב

כאשר אתה מוסיף שבח והודיה לה' בשמונה עשרה כמו ברוך שם כבוד מלכותו לעולם ועד, אף שאסור לעשות זאת לכתחילה, לא נחשב הדבר הפסק. אולם דיבור שאינו מתאים, כמו אמירת יעלה ויבוא ביום חול, כיון שיש בו שקר, שאומר ראש החודש הזה והוא אינו ראש חודש, נחלקו בכך הדעות, כמובא במשנה ברורה בסי' קח ס"ק לח, ועוד הביא שחילקו בענין זה בין שוגג למזיד, ולהלכה הכריעו הפוסקים מחמת הספק שלא לחזור ולהתפלל, ראה כף החיים שם ס"ק נח מור וקציעה שם ועוד. לגבי דיבור של חול כמו אמירת שקט לילד הכריעו הפוסקים גם שאינו חוזר למרות שיש שחילקו בזה בכמה אופנים, ראה כף החיים סי' קד ס"ק לג.