תפילת שליח ציבור שאינו מרוצה לחלק המתפללים

שליח ציבור בשכר 30 שנה וחלק המיעוט מהקהל לא רוצה אותו האם יכל להמשיך או חייב להתפטר

תשובה:

שלום רב

כיון שהוא כבר משמש כחזן ברצון הקהל, לא ניתן להעבירו ממשרתו אלא על פי החלטת הרוב, ובזמנינו המנהג הוא שאף מינוי החזן לכתחילה אינו נקבע על פי שאלת כל אחד מהמתפללים אלא על פי החלטת הנהלת בית הכנסת.

באופן כללי, המחזיק במחלוקת וגורם להלבנת פנים בחינם של יהודי הגון, עוונו חמור ויש להמנע מכך ולהתרחק מזה בתכלית הריחוק.

מקורות:

ראה שו"ע סי' נג סעיף יט ובמשנה ברורה שם.