חימום מאכל שלא התבשל לגמרי בשבת

דחוף
בישלתי אורז לא מוצלח מעט גריגירים לא היתבשלו עד הסוף, אך ניתן לאכילה האם מותר לחממם בשבת?
שמתי את התבשיל בתבנית רטובה ששטפתי לפני, האם מותר להניח בשבת על הפלטה או שיש חשש לבישול המים שהיה מן הרטיבות וכמובן היתערבב עם התבשיל?

תשובה:

שלום רב

אם האורז לא מבושל כל צרכו לא ניתן לחמם אותו בשבת במקום שהוא יכול להגיע ליד סולדת, כיון שיש חשש שהוא יכול להמשיך ולהתבשל שם. אולם מותר להניח אותו במקום שאינו יכול להתחמם כך אלא רק להפיג מעט את צינתו. יד סולדת זה 45 מעלות.

שבת שלום

מקורות:

ראה שו"ע סי' שיח סעי' ד.