הדלקת נרות חנוכה מאוחר בלילה

שלום וברכה…קוראים לי דנה וקראתי לפני כמה ימים שחשוב להדליק נרות חנוכה רבע שעה אחרי צאת הכוכבים אבל השנה יש לנו אזכרה של בן דוד שלי וזה יימשך עד הערב והתכוונו להדליק אחרי שנחזור… אני מאוד רוצה להישאר בבית ולהדליק בזמן אבל אני גם לא רוצה לפגוע בדודה שלי ואני לא רוצה שיצא מצב לא נעים מה כדי לעשות…וגם אם בכל זאת אני אשאר בבית ואדליק בזמן זה יפטור את המשפחה שלי אם אני אכוון עליהם?

תשובה:

שלום רב

ראשית זמן ההדלקה הוא בצאת הכוכבים ולא רבע שעה אחר כך, ויש לעשות כל מאמץ כדי לקיים את המצוה במועדה, אולם אם זה לא מתאפשר והדודה תפגע, תחזרו הכי מוקדם שאפשר ותדליקו נרות אז כל המשפחה יחד, ובאופן זה יתפרסם הנס לבני הבית מה שמועיל גם כן בדיעבד. בני הבית יוצאים ידי חובה בהדלקה של אחד מבני הבית גם כשהם לא נמצאים, בתנאי שיהיו באיזה מקום בשעה שמדליקים וישמעו שם את הברכות.

בהצלחה רבה ושבת שלום.