פגישות בין האירוסין לחתונה

שלום הרב! מה שלומך?
רציתי לשאול שאלה לידע כללי: האם נהוג להיפגש בין האירוסין לחתונה?
אם כן, כמה פגישות מותרות? כל כמה זמן?

סתם לידע כללי, שאלה שמעניינת אותי :)
תודה!

תשובה:

שלום רב

שלומי נהדר ב"ה בהתחשב במצב הכללי של עם ישראל היושב בארצו.

בענין זה יש מנהגים שונים כל קהילה לפי רבותיה וארחות חייה, אצל החסידים לא נפגשים בכלל, בציבור הליטאי נפגשים לעיתים, יש שעושים זאת יותר ויש פחות, הכל לפי הענין ולפי מידת הנחיצות וסגנון בני הזוג.

בהצלחה ושיהיו תמיד שמחות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכבוד הרב,
    בנוגע לסגנון של הבחור השואל "מה שלום הרב" (שזה לא סגנון ראוי לפנות אליו אל רב), רציתי לשאול דבר שמפריע לי קצת.
    יעקב אבינו "נענש" לכאורה שקיצרו מחייו על שאמר "מעט ורעים ימי חיי ולא השיגו וגו' " זה מפריע לי קצת, מה הוא היה צריך להשיב, שהכל בסדר? זה יהיה שקר, לכאורה. אסור לאדם לומר שקשה לו?
    זה מפריע לי קצת, מפני שגם אני לצערי מלומד בייסורים ומחלות קשות ביותר. מה אני אמור להשיב ששואלים אותי איך אני מרגיש? שהכל בסדר? שהחיים יפים? שב"ה יש יותר גרועים ממני?
    תודה מראש לכבוד הרב

  2. ראשית הצטערתי לשמוע על קשייך, ברכותי שתזכה לכל ישועות ואך טוב וחסד ירדפוך כל הימים. אני חושב שהכל תלוי בסיטואציה, כשמדברים עם ידיד שמכיר אותך אפשר לספר הכל, אבל בפגישת פסגה ראשונית עם פרעה כנראה היה בזה שמץ של חילול ה' לפי דרגתו של יעקב. כל הברכות.