תגובה על הגליון השבועי

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים האתר שליט"א,

שאלה על מה שאתם כתבתם לגליון השבועי שלכם אודות " שימוש המצלמות טבטחה לדעת את סדר העולים לתורה בשבת" שנשאלו ע"י בני הבית מדרש :

1. האם יש הבדל בין מצלמה רגילה למצלמה הפועלת עך ידי תנועה ?
2.מה האיסור אם סידר את הכל בהתחלת השבוע?

תודה,
ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב

  1. יש הבדל בענין, ברור שמצלמה המופעלת על ידי תנועה חמורה יותר, אולם בדיעבד יהיה הדין כנ"ל, במקומות שיש הכרח במצלמות יש פתרונות המקילים על הענין, ביניהם שהמצלמה תפעל כל הזמן ולא תאגור את הנתונים מעבר לשעות מספר, כמו שסידרו לאחרונה בכותל המערבי. אולם להרחבת הענין כדאי לראות הרבה מאוד תשובות באתר בענין זה.
  2. הבעיה בעצם ההצטלמות לא בהפעלת המצלמה, שזה כמובן אסור בלי ספק ועל זה אין מה לדבר.