תימחור מוצרים לפי ההלכה

שלום כבוד הרב!!
ברוך השם אני פותחת עסק של מכירת מוצרים באיביי (אתר עולמי שמוכרים בו מוצרים).
מה שהבנתי שמותר להרוויח שישית אם זה מוצר של חיי נפש , אך אם זה לא חיי נפש אז מותר להרוויח כמה שרוצים, רציתי לדעת אם זה בטוח לפי ההלכה? ואם במצב שאני לא מוכרת מוצרים של חיי נפש , מותר לי להגדיר את הרווח שלי כמה שאני רוצה ?
תודה רבה רבה!!

תשובה:

שלום רב

זה לא נכון שמותר להרויח רק שישית! בדברים שיש להם מחיר שוק קבוע אסור לחרוג ממנו, ואם חרגת יותר משישית יש זכות לקונה לבטל את המקח, ובשישית ממש הוא זכאי לדרוש החזר, או שיש למוצר טווח מחירים, ואת חורגת מטווח המחירים ביותר משישית כך שאת יכולה לתמחר לפי רצונך ולפי הכדאיות והטווח מחירים הנורמלי בשוק.

אני לא יודע למה את מתכוות "חיי נפש". יש הלכה אחרת שאדם שמוכר את כלי תשמישו אין בהם דין אונאה והוא יכול למוכרם ביותר משישית, אבל אני מבין שזה לא מה שאת מוכרת…

בהצלחה רבה!