הזמין רהיט עם תוספת קישוט והגיע בלא קישוט

שאלה

הזמנו רהיט מחנות רהיטים, וסיכמנו על תוספת של קישוט חריטה וצבע על גבי הרהיט, והוספנו על זה סך 250 ₪, הרהיט הגיע, ולא עשו את הקישוט כפי שביקשנו, אלא רק כ20% מהגודל, ואין לנו בזה שום יופי אלא כיעור, כך שהיינו מעדיפים בלי הקישוט הזה כלל. דיברנו עם החנות והם אומרים שהם העבירו את ההזמנה כפי שביקשנו לנגר, והנגר אשם, והנגר אומר שזה מה שביקשו ממנו, האם אנו יכולים לתבוע את החנות להחזיר לנו 250 ₪.

תשובה

ודאי שאתם יכולים לתבוע את החנות להחזיר לכם 250 ₪, מאחר ואין אפשרות לעשות הקישוט הזה עכשיו, שזה יעלה הרבה יותר לפרק ולחרוט ולהחזיר, ומאחר והחנות לא סיפקה לכם את מה הקישוט שביקשתם, עליהם להחזיר לכם את ה250 ₪ ששלימתם ולא קיבלתם על זה תמוורה.

הרבנים המשיבים: הרב חיים הררי והרב אליהו יפה