מסיבה בספירת העומר

אני ובן זוגי מתחתנים בחודש ניסן, לפני חג הפסח, וברצוננו לערוך בנוסף "מסיבת חתונה" (שבמהלכה לא תתקיים חופה, אלא ריקודים וסעודה בלבד) במהלך ספירת העומר. האם זה אפשרי? (שנינו אשכנזים)

תשובה:

שלום רב

כיון שלא מדובר בשמחת נישואין [החתונה כבר תהיה הסטוריה בעז"ה] אין בעיה לעשות מסיבה כזו, אבל ללא מוזיקה וללא ריקודים, שכן אסור לעשות ריקודים ומחולות ואפילו לשמוע מוזיקה בספירת העומר. ראה משנה ברורה סי' תצג ס"ק ג.

תעשו זאת אחרי ספירת העומר.

מזל טוב ושיהיו תמיד שמחות!