קריאת ספרים בשבת / שירת נשים

לכבוד הרב שלום!
1)שמעתי שמותר לקרוא ספרים(עם סיפורים רגילים) בשבת רק דרך ארעי.
אבל כבוד הרב מדוע?אני נער ויש לי לימוד קבוע בשבת אבל באשר הזמן אני קורא.למה אסור?האם אני אמור בשאר הזמן להשתעמם?
2)אני יודע שדין שירת נשים חל גם בימינו.אבל רציתי להבין מדוע?הרי בימינו שרוב העולם רגילים לשמוע שירת נשים זה כבר לא עושה הרהור(לצערי פעם לא ידעתי על דין זה ושמעתי הרבה ואין לי הרהורים בזה) וכך גם רוב העולם)
אז מדוע הגזרה עדיין בתוקף אם בטל הטעם?

תשובה:

שלום רב

  1. אתה רשאי לקרוא ספרי קריאה בשבת, ראה כאן שעסקנו בזה בהרחבה.
  2. תמיד אדם יכול לבוא לידי הרהור, יש אנשים רגישים יותר ויש פחות, אבל אין ספק שצריך להזהר. לעצם הענין יש שהקילו כאשר אתה לא מכיר את האה ולא ראית אותה מעולם, ראה כאן. אבל המנהג להזהר גם מזה.

בהצלחה רבה!