כמה גרעינים יש ברימונים

שלום הרב. בראש השנה האחרון נשאלתי עלידי בני כמה גרעינים יש ברימון. מהידע שרכשתי לאורך השנים עניתי לו שבכל רימון יש 613 גרעינים "יענו" תרי"ג מצוות. בני לא האמין ובחודשים האחרונים התחיל לספור את גרעיני הרימונים שקניתי במטרה לבדוק האם זה נכון. אני מרגישה שהאמונה שלי בשם נחלשת לאור המצב. מה עלי לעשות. הילד לא מפסיק לספור גרעינים.

תודה

תשובה:

שלום רב

אני גם שמעתי פעם בילדותי את הבדותא הזו, אינני יודע מה מקורה, אבל לא הבנתי למה זה מחליש לך את האמונה? כל אגדה שאין לה מקור נהיית אבן הבוחן לאמונתנו בה' יתברך?! מה שכתוב בתורה ובדברי חז"ל זה רציני. השאר שטויות.