מסופק אם פגע ברכב ובעל הרכב אינו אדם ישר

שלום וברכה,

אשתי נסעה לאחור במכונית, ונצמדה לגמרי למכונית מאחוריה, לאחמ"כ כשהתקדמה קצת, שמתי לב שלוחית הזיהוי של המכונית קצת התעקמה, מלבד זאת לא היו כל סימנים על הרכב של פגיעה, למחרת הבחנתי שהחלק הקדמי של המכונית מהצד קצת יצא החוצה.
שאלתי היא כדלהלן: איני יודע מה היה מצב הרכב קודם, יתכן ששני הדברים שהזכרתי כבר היו קיימים, הרכב הנפגע (כביכול) חונה מתחת לבית שלי הרבה ולא שמתי לב שהשכן בדק את הפגיעה הזו, (על אף שהוא די מקפיד על המכונית).
הבעיה היא שאיני יכול לשאול אותו על כך, מכיון שהוא מוחזק כאדם שאינו ישר, וכשאשאל אותו רוב הסיכויים שהוא "יקפוץ על המציאה" ויפיל עלי את התיקון, גם אם כל הבעיות היו קודם.
חשוב לציין שהנסיעה לאחור של אשתי היה עדינה מאד, כך שיש צד שכלל לא היתה אמורה להיות פגיעה מחמת נסיעה זו.
השאלה מה מוטל עלי לעשות כאן.

תשובה:

שלום רב,

אינך צריך לעשות כלום.

מקורות:

אין חיוב לברר את הספק כאשר יכול לצאת מכך הפסד. עיין בשיטה מקובצת ב”מ דף כד ע”ב ד”ה ויניח שאין להכריז על אבידה במקום שהרוב גויים כדי לברר שמא הוא של ישראל, משום שיש לחוש שיבוא גוי וייקח ממנו באלמות. כמו כן, אין חיוב לגלות על חיוב כספי כאשר יש חשש שההוא יתבע יותר מהמגיע לו. עיין ט"ז סי' שסט סעיף ג.