מה אני הקטנה יכולה לעשות עם המצב?

שלום הרב,
בעקבות המצב הבטחוני עולות לי הרבה שאלות.
כמו למה דווקא אנשים שומרי תורה ומצוות נרצחים ונפצעים?
הרי ברור לי כשמש שהשם רוצה לסמן משהו אבל מה המשהו הזה?
יש לי מלא דברים להתחזק..
כעס,כיבוד הורים,קנאה,וכדומה..
מאיפה מתחילים?אני נלחצת גם בגלל כל השמועות על הגאולה:
http://www.orlanoar.com/index.asp?act=read&go=news&id=1502

אני לא מרגישה שינוי!!!
אני מפחדת מהגאולה!
רוצה שלום ושהמשיח יבוא אבל זה מאד מפחיד במיוחד שאני לא מצליחה לזוז מהמדרגה שלי..
כואב לי על העם שלי..כואב!אבל אני ממש לא מרגישה שאני הקטנה הזו יכולה להועיל במשהו..
נמאס לי לשמוע כל יום על פיגוע והיום בכלל היה נורא עם מספר הפיגועים..
ממש כואב לי ואני רוצה לדעת מה לעשות..
אני בטוחה שלהשם כואב..
אבל אין מושג מה הוא מצפה ממני..
רוצה להשתנות כבר ומהר כדי שפחות יהרגו אבל אני אחת!
וגם דיי קשה להשתנות מהר..
אז מה לעשות?
ומה עושים אם ח"ו אני רואה פיגוע מולי?לנסות ולזרוק על המחבל דברים או להאבק בו או שרק לברוח ולהתקשר למשטרה?מה ההשתדלות במצב הזה?
ובכלל,אני לחוצה מהמצב ולא מרוכזת בכלום!!

תשובה:

שלום וברכה

ראשית רצוני לומר לך, שהלואי וירבו כמותך בישראל! כך יהודי צריך להרגיש ולחשוב! לכאוב בצער הזולת, לנתב לכיוון של התחזקות ולעשות רק טוב!

מה שאת שואל מה אנחנו הקטנים יכולים לשנות זו טעות! מעשה של יהודי זה נצח! כל מצוה ומעשה טוב הוא עולמות שלמים שיכולים בעז"ה להפוך הכל לטובה! העיקר לא להתיאש, לעשות רק טוב ולצפות לישועת ה'.

אדם שנתקל במפגע, אם בידו לעשות משהו ודאי חייב לעשות, אבל אם אין לו מה להועיל [ובדרך כלל זה כך במקרה שלך, כאשר את לא חמושה, והוא בעל יכולות וכח פיזי בלי שום יחס אליך כנערה צעירה] ודאי שהטוב ביותר הוא פשוט לברוח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל אני לא יודעת מאיפה להתחיל..
    זה ממש מלחיץ אותי כל השמועות האלו כי יש לי מלא מה לתקן..
    ואני לא יודעת מה הכי חשוב..
    שמחה?אמונה?כיבוד הורים?קנאה?כבוד?כעס?חוסר סבלנות?
    מאיפה מתחילים???
    בשום דבר אני לא מושלמת..

  2. יהודי תמיד משתדל לעשות רק טוב, והעיקר בלי לחץ, אלא הרבה שמחה ואמונה. הקדוש ברוך הוא הוא אבינו אב הרחמן והוא שמח בכל התקדמות והתגברות קטנה שלנו.

  3. אבל איך אפשר לא להלחץ?
    הרי אני ממש לא מוכנה..
    רוצה כבר גאולה והכל אבל!
    אבל אני לא מצליחה לעבוד על עצמי כל כך..
    אני כאובה ולא מרוכזת בכלום..
    אני ישנה עם לחץ קטן בלב ולא מצליחה להרדם בקלות..
    וקמה עם מועקה של 'נו,ואיזה פיגוע יהיה היום?!'
    אני לא ישנה טוב בלילה..
    אני קמה מכל רעש הכי קטן שזה כולל רעש של מנוע של מכונית..
    אז מה לעשות ?לסגור את החלון?אבל צריך אוויר..
    אני לא יודעת מה לעשות עם השינה הלא רגועה שלי..
    אתמול באמצע הלילה קמתי מרעש מבחוץ שדיברו דיבורים..