האם המשיח יבוא בסוף 2015

בס"ד
שלום כבוד הרב,
זה בקשר לבוא המשיח, לפי האינטרנט נאמר שהמשיח יגיע בדיוק בתאריך
י' בטבת תשע"ו כלומר על פי התאריך הלועזי ה22.12.2015.
רציתי לדעת אם תאריך זה מדויק… תודה

תשובה:

מועדים לשמחה,

ממש לא!

אחד מי"ג עיקרי האמונה הוא להאמין שהמשיח יבוא בכל יום, ועכשיו אתה דוחה את זה רק לדצמבר??

אבל האמת היא, צריכים לדעת, אין אדם בעולם שיודע מתי המשיח יבוא, אדם שיספר לך מתי המשיח יבוא, הוא אחד מהשנים: או טיפש או רמאי!!

יעקב אבינו רצה לגלות לבניו את הקץ – את היום שבו המשיח יבוא, ביום פטירתו, ובסופו של דבר הקב"ה אמר לו לא לגלות. אז באינטרנט היום יודעים??

בגמרא בסנהדרין דף צז כתוב דברים חמורים על מי שמחשב מתי המשיח יבוא. והסיבה לכך היא משום שבסופו של דבר הרי הם אינם יודעים דבר, והמאמינים להם יראו בבוא היום שהמשיח לא יגיע, ואמונתם תפגע חלילה.

אנו נמשיך כאמור להאמין שהמשיח יבוא בכל עת!

הצטרף לדיון

תגובה 1