אדם שמדמיין את דמותו של בורא עולם

שלום כבוד הרב.יש לי בעיה שכשאני קורא את שם ה' שומע אותו או אפילו רק מסתכל עליו כל הזמן עולה לי דמות זה הרבה פעמים אותה דמות ולפעמים זה משתנה אני לא מצליח להילחם בזה אבל לא מצליח לגרש את זה מהראש..אני הפסקתי להתפלל ולברך ולעשות על דבר שקשור בזה מהפחד שכשאני מתפלל או מברך ויוצאת לי הדמות הזאת אני חוטא יותר אז עדיף שלא אתפלל בכלל..מה אפשר לעשות

תשובה:

שלום רב,

אתה יכול להמשיך ואפילו חייב להמשיך להתפלל ולברך. הרי אתה בודאי מסכים ומאמין לעובדה שהקב"ה אין לו דמות ולא ניתן לדמיין דמות שלו. לכן המחשבה הלא רצונית שמתגנבת לך לראש, אינה צריכה להרתיע אותך. העיקר שאתה מברך ומודה לבורא עולם ויודע כאמור שאין לו דמות או דמיון.

חזק ואמץ! גמר חתימה טובה!