חלום זה דבר אמיתי?

כתוב בגמרא שחלום זה 1 מ60 לנבואה אז אם אדם חלם על אבא שלו שכבר נפטר איזו נבואה זו הרי זה לא יכול לקרות כי הוא כבר לא בחיים אז הנבואה לא תקרה אשמח להסבר

תשובה:

שלום רב

יש שני כללים יסודיים ענין זה: רוב החלומות הם דברים בטלים, דברי הגמרא אמורים על חלום אמיתי. אדם חולם על אביו כי חשב עליו מעט במשך היום….

2. אין חלום בלי דברים בטלים, כלומר גם חלום אמיתי מעורב בו הרבה שקר.

חג שמח ושנזכה תמיד לחלום בהקיץ חלומות טובים ולהגשים אותם, ברוחניות ובגשמיות!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. איך אדם יוכל לדעת מה זה חלום אמיתי ומה לא אם אדם חלם על משהו מציאותי שיכול במציאות לקרות יכול להיות שהחלום הזה אומר לו שזה יקרה בקרוב?

  2. בגמרא מבואר שאם חלם על דבר שכלל לא חשב עליו לאחרונה ויש סימנים בחלום שהוא אמיתי, כגון שנודע לו שם דבר שלא ידע, ניתן לסמוך שהוא אמיתי, אבל שוב זה כמעט לא קיים כלל בזמנינו.