איך עושים קידוש בשבת?

איך נשים מברכות על הלחם ?
בזמן שהעל הבית מקדש על הלחם נשים יכולות להרים את ידיהם לברך בלב לכסות את העיניים ולנשק אותם , זה נכון?
אני חילונית שמנסה לשמור כמה שיותר מצוות, רק מתחילה אשמח לתשובה מלאה על קידוש השבת בקצרה והמעשים שנעשים כמו מתי נוטלים ידיים מתי אפשר לדבר

תשובה:

שלום רב

כאשר בעל הבית מברך עבור כולם צריך להאזין לברכה ולכוין לצאת ידי חובה בברכתו, אין צורך לכסות את העיניים ולנשק ידים וכו'…

נטילת ידים עושים בבוקר אחרי שקמים מהשינה, וכן לפני כל ארוחה שיש בה לחם. מלבד זאת כשיוצאים משירותים יש לרחוץ ידים.

בהצלחה רבה בהמשך הדרך!