טחינת תבלינים לעוף בבלנדר חלבי

I used an immersion blender that was used for milchegs in the past but at this moment was eino ben yomo. It was used to make a blend of spices that was later put on chicken. I didn't cook the chicken yet. What can I do with the chicken? Does it matter if the spices were dried?

תשובה:

you can use the chicken

מקורות:

העוף לא נאסר מאחר שהבלנדר אינו בן יומו, זה לא אוסר את העוף. ואפילו אם טחנת גם פלפל חריף שהוא נחשב לדבר חריף, מ"מ זה בטל בשישים. ואמנם דבר כזה הוא בא לטעם ואינו בטל בשישים. אבל החלק הבלוע הוא ודאי אינו עביד לטעמא ובטל בשישים.