תפילת אנא בכח – משמעותה

שלום כבוד הרב,
יש לי שאלה בנוגע לתפילת "אנא בכח", אני בחורה מסורתית ומאוד רוחנית, נאמר לי כי את תפילת אנא בכח אפשר לומר כל יום או לפני דברים חשובים שאני עושה, שתפילה זו עוצמתית ומסירה מעלינו חסמים ומאוד מגנה עלינו…
רציתי לדעת קצת על התפילה הזו, האם ניתן לומר אותה בכל יום? האם ישנה דרך לומר אותה? האם אפשר בשקט ? היכן ניתן למצוא את נוסח התפילה?

תודה מראש על תשובתך וחג שמח ושנה טובה.

תשובה:

שלום רב

אכן תפילה זו היא רבת משמעות על פי קבלה, היא מכוונת כנגד שם קדוש של הקדוש ברוך הוא הנקרא שם בן מ"ב המבטא את העלאת התפילות לנו לאבינו שבשמים, משום כך היא נאמרת לאחר אמירת פרשת הקטורת שאף היא ענינה כך. את יכולה לומר אותה מתי שתרצי, ולמצוא אותה בסידורי התפילה בכמה מקומות, באמירת הקרבנות כאמור לאחר הקטורת, בקבלת שבת לפני לכה דודי, ועוד. כידוע יש בתפילה זו גם ראשי תיבות של "קרע שטן" כמובא בסידורים.

אולם צריך לזכור שהסגולה הטובה ביותר היא התחזקות בתורה ומצוות.

בהצלחה רבה שנה טובה ומבורכת.