הידור מצוה – טלית נאה

שלום לרבנים,
הגמרא בבא קמא אומרת הידור מצוה עד שליש ורש"י פירש שטלית נאה אף היא בכלל מצווה להדר עד שליש.
ולכאורה לפי זה גם במצות מזוזה שהבית הוא בכלל המצווה כמו שהטלית בכלל מצות ציצית, יהיה צריך להוציא עד שליש לבית נאה ?

תשובה:

שלום רב

על שאלתך זו עמד הגרי"ש אלישיב בספר הערות, שלכאורה הטלית עצמה היא חפץ של חול ומדוע יש להדר בה שתהיה יפה? והשיב, שהואיל ומדובר בטלית המיוחדת למצוה ולא ללבוש סתמי, כמו הטלית שלנו שאינה משמשת אלא לקיום מצוה זו ולא נדרשת לעצם כיסוי הגוף, יש להדר בה שתהיה יפה. אבל מי שמטיל ציצית בבגדו הרגיל ומשום שיש בו ד' כנפות, אכן אינו צריך להתהדר בלבוש נאה מהרגיל. ממילא גם את הבית אין צורך לפאר…

בהצלחה!