חוטי הציצית שהתחברו ביניהם

שלום רב.
לפני כמה ימים, לאחר תפילת שחרית, בעודי מקפל את הטלית, שמתי לב ששני חוטים באותו הגדיל היו מחוברים זה לזה בקצה באמצעות "כדור צמר" קטנטן שכנראה שנוצר מסיבי הצמר ממנו עשויה הטלית.
החוטים לא היו קשורים זה לזה כמו קשר ממש (עם לולאה וכזה שצריך להתיר) אבל בהחלט היה עלי למשוך את שני החוטים כדי להפריד אותם מהדבקותם.
האם עלי לחשוש שבירכתי על ציצית פסולה?

תשובה:

שלום רב

אני מניח שלא מדובר בחיבור ממש, אלא בדבר העשוי להתפרק על ידי תנועה נכונה במקום הנכון וזה ודאי לא נחשב חיבור של ממש. אולם, אמת הדבר שיש להפריד את הציציות לפני הברכה, והגר"א החמיר בכך מאוד, וכבר דרשו חכמים "ציצי"ת – ראשי תיבות: צדיק יפריד ציציותיו תמיד".

בהצלחה