טלית לאשכנזי רווק

שאלה:

בס"ד שלום הרב! יהודי אשכנזי רווק שאביו גוי והוא קיבל מתנה טלית. אמרתי לו שישמור אותה עד אחרי החתונה. רציתי לשאול האם יש זמנים בשנה ששאכנזי רווק כו מתעטף בטלית ? אולי יום כיפור

תשובה:

שלום וברכה

מנהג יוצאי קהילות אשכנז – מערב אירופה, שכבר מהבר מצוה מתעטפים בטלית [וכך נהגתי אני על פי מנהג אבותי], מנהג יוצאי קהילות מזרח אירופה שאכן ממתינים עד החתונה. אדם זה שאביו גוי אין לו מנהגי אבות, והוא תלוי בקהילה שהסתפח אליה, עכ"פ אם אינו נוהג ביום יום ללבוש טלית אין טעם לעשות זאת ביום הכיפורים אבל הוא רשאי לעשות כך אם יחפוץ, אין איסור ללבוש טלית.

[כתבת בשאלה יהודי אשכנזי, אם כוונתך שהוא אכן הגיע מארצות אשכנז כמו גרמניה וזה המוצא שלו בלבד, הרי שאין לזה משמעות לענין מנהגי אשכנז כי כמו שכתבת הרי שאביו הוא גוי, והוא לא מעביר לו מנהגי המקום. אבל אם הכוונה שהוא התחבר לקהילה אשכנזית והוא חלק מהקהילה הזו ונוהג כמותם בכל מנהגיהם הרי שהוא גם כן יכול ללבוש טלית כמנהג יוצאי אשכנז שלובשים כבר מהבר מצווה, ולא צריך להתחיל דווקא בבר מצווה. ובכל אופן כאמור אין שום איסור ללבוש טלית ביום כמו יום כיפור וכדו']

ברכה והצלחה